COC Midden Gelderland COC Midden Gelderland

Facebook Twitter

Activisten organiseren manifestatie voor Russische LHBT-asielzoekers

Geplaatst op 15 september 2015 door coc Midden Gelderland in Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor Activisten organiseren manifestatie voor Russische LHBT-asielzoekers

Diverse activisten organiseren op 19 september a.s. in Amsterdam een manifestatie voor Russische LHBT-asielzoekers.

Met de actie ‘Amsterdam zegt #Njet! Geen LHBT vluchtelingen naar homofoob Rusland’ willen de activisten duidelijk maken dat de groep van LHBT asielzoekers die nu al in Nederland is, niet terug gestuurd mag en kan worden. Maar ook dat vluchtelingen uit andere delen van de wereld waar homofobe wetten gemeengoed zijn, welkom zijn in een land waarin waarden als vrijheid van meningsuiting, religie, politiek en een verbod op LHBT-discriminatie zijn vastgelegd in de wet.

Nederland heeft een lange traditie als het gaat om het opvangen van vluchtelingen, aldus de activisten. Dat geldt volgens hen net zo goed voor de groep LHBT’s waar geen weg terug voor is. Voor vluchtelingen die hun land, familie en vrienden hebben moeten ontvluchten vanwege hun door homofobe wetten onderdrukte gevoelens en identiteit.

Met deze actie willen de activisten een zichtbaar, kleurrijk en trots statement maken, een hart onder de riem steken van LHBT’s in Rusland en andere landen. In de aanloop naar Amsterdam EuroPride 2016 wil men duidelijk maken dat een tolerant land als Nederland ook LHBT vluchtelingen welkom heet.

De actie vindt plaats op zaterdag 19 september, van 11.30-12.30 uur in de Hoftuin, Nieuwe Herengracht 18 (binnentuin), Amsterdam (achterzijde Hermitage, vrij toegankelijk).

Tot de sprekers behoren burgemeester Eberhard van der Laan, SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen, initiatiefnemer Sandro Kortekaas en woordvoerders gemeenteraadsfracties. De presentatie is in handen van Dolly Bellefleur.

De manifestatie wordt georganiseerd door Enkeltje Rusland? No Way! in samenwerking met SP Amsterdam. Er is ondersteuning door COC Nederland, VluchtelingenWerk Nederland, gemeenteraadsfracties Amsterdam PvdA, D66 en GroenLinks, roze netwerken Roze in Rood, PvdA Roze Netwerk, Gay66 en RozeLinks.

Meer informatie vind je HIER en aanmelden kan HIER.

Ook COC Nederland zet zich in voor LHBT-asielzoekers uit Rusland en andere landen. Dat leidde er onlangs toe dat het voor Russische LHBT’s asielzoekers eenvoudiger wordt om in Nederland asiel te krijgen. Het COC gaf, in reactie op deze beleidswijziging, aan er op te rekenen dat de Russische LHBT-asielzoekers die dreigen te worden uitgezet, nu alsnog in Nederland mogen blijven. Lees HIER meer.

[Bron: Amsterdam zegt #Njet]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!

 

 

 

 

 

Source: COC NL