COC Midden Gelderland COC Midden Gelderland

Facebook Twitter

Informatie Advies

COMING OUT, INFORMATIE EN ADVIES (CIA)

In dit team zijn diverse activiteiten en projecten ondergebracht.

Inloopspreekuur of persoonlijk hulp– en adviesgesprek op afspraak

Je ontdekt dat je eigenlijk valt op mensen van je eigen geslacht of je voelt je als man eigenlijk meer vrouw. Misschien vind je het moeilijk te accepteren of om er met anderen over te praten. Als dat zo is, dan kunnen wij je helpen. Wij hebben op zaterdagmiddag van 14:00 – 17:00 uur een (inloop)spreekuur in ons infocentrum, waar je kunt praten met iemand die ook homo-, biseksueel, lesbisch of transgender is. Hij of zij kan het samen met jou hebben over wat je voelt, hoe je je voelt, hoe je je kunt ontwikkelen, waar je informatie kan vinden en waar je mensen kunt ontmoeten. Zo’n gesprek vind plaats op afspraak bij het COC of in een andere, veilige omgeving waar je privacy is gegarandeerd. Alles wat je vertelt, wordt vertrouwelijk behandeld. Mocht je meer specifieke hulp nodig hebben, dan wordt samen bekeken welke professionele hulp ingeschakeld kan worden. Dit spreekuur is gratis. Je kunt ook eerst een afspraak maken via (026) 442 31 61 of infoadvies@cocmiddengelderland.nl.

Telefoondienst

Wij bieden op zaterdagmiddag van 14:00 – 17:00 uur een luisterend oor aan mensen die ons telefonische benaderen voor hulp– en adviesgesprekken via (026) 442 31 61.

Mail

Ook per mail kun je bij ons terecht met je vragen of voor meer informatie over (jouw) seksuele identiteit via infoadvies@cocmiddengelderland.nl.

Ik wil liever chatten

Via Bullchat.nl en PlanetRomeo.nl zijn we ook bereikbaar.

Chatsessies zijn er op zaterdag tussen 14:00 en 17:00 uur.

Ik wil graag informatie

In ons infocentrum vind je informatiemateriaal, brochures, onderzoeken en rapporten over diverse onderwerpen m.b.t. seksuele diversiteit. Je kunt op je gemak rondneuzen of op de computer het web afspeuren en er liggen tijdschriften, zoals Winq, Gay News, Zij aan Zij op de leestafel.

Uitleen Boeken en DVD’s

Wil je alleen maar een leuke lesbische roman lezen of een spannende gay film bekijken. In ons infocentrum hebben we een uitgebreide collectie boeken en DVD’s. Voor het uitlenen van de boeken en DVD’s vragen we een geringe vergoeding.

Informatiemarkten

Op introductiedagen van bijvoorbeeld hogescholen, universiteit, op vrijwilligersbanenmarkten of andere evenementen staan wij met een informatiestand van COC.

Congressen, trainingen en workshops

Onze medewerkers nemen deel aan congressen, trainingen en workshops voor hun eigen professionele ontwikkeling, deskundigheidsbevordering en uitwisseling van kennis en ervaring.

Gay & Lesbian Switchboard

Dit is een landelijk informatie- en adviespunt waar iedereen met vragen m.b.t. seksuele identiteit en genderidentiteit terecht kan per telefoon, chat en mail. Vrijwilligers vanuit Amsterdam, Utrecht, Arnhem en Rotterdam draaien e-mail, chat en telefoondiensten.

Contactinformatie: www.switchboard.nl, telefoon (020) 623 65 65.

Cocktail Maatjesproject voor LHBT vluchtelingen

Vrijwilligers worden gekoppeld aan een LHBT asielzoeker en gaan dan 1x per maand (of andere frequentie) leuke activiteit met hem/haar ondernemen om het isolement van LHBT vluchtelingen te doorbreken en hen op een veilige manier introduceren in de Nederlandse samenleving.

Contactinformatie: cocktail@cocmiddengelderland.nl.