COC Midden Gelderland COC Midden Gelderland

Facebook Twitter

Burgemeester Dales Prijs 2020 voor Ben Loth

Geplaatst op 31 januari 2020 door rene in Algemeen, Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor Burgemeester Dales Prijs 2020 voor Ben Loth

De Burgemeester Dales Prijs wordt dit jaar toegekend aan Ben Loth van Amnesty International Nijmegen. De prijs wordt uitgereikt aansluitend op de jaarlijkse Burgemeester Dales Lezing die vrijdag 31 januari in het Nijmeegse stadhuis wordt uitgesproken door Gerdi Verbeet, voormalig parlementsvoorzitter en voorzitter van het Comité 4 en 5 Mei.

De Burgemeester Dales Prijs, bestaande uit een oorkonde en een bedrag van 500 euro, is bedoeld ter ondersteuning van mensen en organisaties die zich inzetten voor de emancipatie van minderheden, de gelijke behandeling van achtergestelde groepen of de bestrijding van discriminatie.

De jury heeft dit jaar gekozen voor Ben Loth, vanwege zijn inzet bij Amnesty International Nijmegen. Hij heeft zich daar als lid van de scholengroep jarenlang ingezet om onderdrukking van medemensen, in de breedste zin van het woord, aan de kaak te stellen. Het afgelopen jaar viel Ben Loth op als coördinator LHBTI door onder meer zijn inzet bij de Regenboog­dialoog.

Het bestuur van COC Regio Nijmegen ondersteunt deze voordracht van harte. Ap Willemsen, voorzitter van COC Regio Nijmegen, zal Ben Loth dan ook met plezier de prijs overhandigen.

De Burgemeester Dales Lezing en de uitreiking van de Burgemeester Dales Prijs zijn in het stadhuis van Nijmegen op vrijdag 31 januari. De ontvangst is vanaf 20.00 uur, het programma in de raadszaal begint om 20.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.

[Bron/Foto Ben Loth: COC Nijmegen – Foto Ien Dales: CC-Fotocollectie Nationaal Archief/Anebo/Rob Bogaerts]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC