COC Midden Gelderland COC Midden Gelderland

Facebook Twitter

COC pleit voor mogelijkheid dubbele achternaam

Geplaatst op 25 januari 2019 door rene in Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor COC pleit voor mogelijkheid dubbele achternaam

Het COC vraagt de Tweede Kamer om te stemmen voor een voorstel dat de dubbele achternaam mogelijk maakt. Zo kunnen lesbische, homoseksuele, biseksuele en andere ouderparen de verbondenheid van beide ouders met hun kind beter nog beter tot uitdrukking brengen. De stemming over het voorstel is op dinsdag 29 januari.

In een brief aan de Kamer schrijft het COC dat bij veel lesbische-, homo- en biseksuele paren (en waarschijnlijk ook heteroparen) de wens bestaat om de achternaam van beide partners aan hun kinderen door te geven. Dat brengt de verbondenheid van het kind met beide ouders tot uitdrukking en het onderstreept de gelijkwaardigheid van de ouders. Binnen de huidige Nederlandse wetgeving is het vrijwel onmogelijk om uitvoering aan die wens te geven.

Ook een Werkgroep die werd ingesteld door het ministerie van Justitie pleit voor de mogelijkheid van een dubbele achternaam. Net als het COC stelt de Werkgroep dat het mogelijk maken van de dubbele achternaam van belang is omdat het beide ouders de mogelijkheid biedt om de band met hun kind te bevestigen. De dubbele achternaam brengt volgens de Werkgroep tot uitdrukking dat het kind bij de familie van beide ouders hoort.

[Bron: COC NL – Foto geboortekaartjes: CC-robertdebock]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?