COC Midden Gelderland COC Midden Gelderland

Facebook Twitter

COC’s Regenboogpluim voor dichterscollectief Uitgesproken Queer

Geplaatst op 19 januari 2020 door rene in Algemeen, Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor COC’s Regenboogpluim voor dichterscollectief Uitgesproken Queer

De jaarlijkse Regenboogpluim van COC Midden-Nederland is zaterdag 18 januari uitgereikt aan dichterscollectief Uitgesproken Queer. De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt door COC Midden-Nederland aan een persoon of organisatie die zich recent op buitengewone wijze heeft ingezet voor LHBTI’s in de regio Midden-Nederland.

Tijdens de receptie ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van COC Midden-Nederland werd de Regenboogpluim door COC-voorzitter Simon Timmerman overhandigd aan Steff Geelen één van de initiatiefnemers van Uitgesproken Queer.

Uitgesproken Queer is een dichterscollectief dat een podium geeft aan LHBTQI+ performers en woordkunstenaars. Ze organiseren eigen evenementen, maar worden ook veel gevraagd voor een optreden bij evenementen of manifestaties.

“Een jong initiatief dat op creatieve manier meer aandacht vraagt en mensen aan denken zet over seksuele diversiteit en gender. Het is een diverse club getalenteerde mensen die een nog groter podium en publiek verdienen”, aldus Timmerman.

Regenboogpluim

De Regenboogpluim wordt sinds 2017 uitgereikt op de verjaardag van COC Midden-Nederland aan een persoon of organisatie die zich recent op buitengewone wijze heeft ingezet voor LHBTI-personen in de regio Midden-Nederland.

De eerste pluim ging in 2017 naar Yolande Gastelaars, gemeenteraadslid in Soest voor de politiek partij DSN. Zij ontving de onderscheiding voor het agenderen van het thema LHBTI in de gemeenteraad van Soest en haar strijd voor de ontwikkeling van gemeentelijk beleid. In 2018 ging de tweede pluim naar Stichting Utrecht Canal Pride. De stichting organiseerde op 17 juni 2017 voor de allereerste keer de kleurrijke botenparade over de Utrechtse grachten en dat was direct een gigantisch succes. In 2019 ontving Museum IJsselstein de onderscheiding voor hun manifestatie ‘Gendervrij bij MIJ’.

[Bron: COC Midden-Nederland – Foto uitreiking Regenboogpluim 2020: Jan Slagter voor COC Midden-Nederland]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?