doe mee!

 

Wil jij ook bijdragen aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan, mag en durft te zijn? Je kunt op verschillende manieren helpen om onze activiteiten in het hart van Gelderland mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door lid te worden en actief mee te denken over onze koers en activiteiten. Ook kun je je aanmelden als vrijwilliger. We kunnen altijd talentvolle en enthousiaste vrijwilligers binnen onze vereniging gebruiken. 


word vrijwilliger


Alle taken en activiteiten van COC Midden-Gelderland worden door vrijwilligers uitgevoerd. Alle vrijwilligers van COC Midden-Gelderland zetten zich, ieder op een eigen manier, belangeloos in voor de vereniging. Een gevarieerde en gezellige groep mensen, die allemaal een waardevolle bijdrage leveren aan de doelstelling van de vereniging. Sommige vrijwilligers willen iets nuttigs doen in hun vrije tijd. Anderen gebruiken het vrijwilligerswerk bij COC Gelderland om leuke nieuwe mensen te leren kennen. COC Midden-Gelderland is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

Wij zijn op zoek naar jou!


actuele vacatures 
penningmeester

Created with Sketch.

Samen met de andere bestuursleden houd jij je bezig met het ontwikkelen en onderhouden van onze visie, missie en strategisch beleid. Hierbij richt jij je in het bijzonder op het financiële beleid binnen onze organisatie. De taken bestaan met name uit het bewaken en controleren van de inkomsten en uitgaven, het opstellen van de begrotingen, jaarverslagen en het overleg met de accountant. Daarnaast neemt de penningmeester deel aan de bestuursvergaderingen op de donderdagavond. Hierbij kan de penningmeester ook bestuurlijke taken worden toegewezen in goed overleg.

Werktijden

  • Door de week,
  • In het weekend
  • in overleg
  • gemiddeld 2 uur per week

Uitgebreide taakomschrijving

Ben jij de pietje precies die het leuk vindt om zich bezig te houden met begrotingen, jaarverslagen en de financiële kant van COC Midden-Gelderland; iemand die graag wil meedenken/meebeslissen in de toekomst van het COC Midden-Gelderland; iemand die ervaring heeft in het maken van jaarverslagen, begrotingen en overzichten in- en uitgaven of dit graag zou willen leren; degene die veel zin heeft om zich op bestuurlijk niveau in te zetten voor de LHBTI+ gemeenschap in de provincie Gelderland en omgeving?


Wat maakt het werk de moeite waard voor de vrijwilliger?

Een mogelijkheid om je steentje bij te dragen voor de LHBTI+ gemeenschap
Een gezellig, divers netwerk van leden & leuke activiteiten met verschillende doelgroepen
Een open, informele organisatiecultuur, waarbij veel aandacht is jouw individuele wensen en voorkeuren
Ruimte om binnen gestelde kaders invulling te geven aan jouw ideeën en creativiteit 


Geïnteresseerd? 

Mail dan zo snel mogelijk je motivatie en CV door naar vrijwilligerswerk@cocmiddengelderland.nl 

Voorlichters gezocht (vanaf maart)

Created with Sketch.

Lijkt het je leuk om met jongeren in gesprek te gaan over liefde en diversiteit? Vind je het belangrijk dat op middelbare scholen, basisscholen, lerarenopleidingen en mbo’s seksuele en genderdiversiteit bespreekbaar wordt gemaakt? Dan zoeken wij jou! 

“Tijdens mijn schooltijd had ik gewenst dat er voorlichting bestond over gender en seksualiteit. Nu kan ik als voorlichter iets teruggeven aan de kids; namelijk de boodschap dat je mag zijn wie je bent!” 

COC Midden-Gelderland bouwt aan een team van enthousiaste voorlichters die na de  coronaperiode weer langs scholen kan om voorlichtingen te verzorgen in regio Arnhem en omgeving. 

“Het geeft superveel voldoening om genderdiversiteit bespreekbaar te maken op scholen. Door je persoonlijke verhaal te delen merken leerlingen hopelijk dat ‘anders’ zijn helemaal oké is. Toen ik uit de kast kwam, miste ik rolmodellen om me heen. Door voorlichtingen te geven via COC hoop ik nu zelf zo iemand te kunnen zijn. Verder is het ook gewoon gaaf om te doen: er is veel plezier in de klas en de openhartige opmerkingen van leerlingen zijn goud waard!” 

Het is dankbaar, inspirerend, leuk, mooi, uitdagend, ontroerend en bijzonder om gastlessen te geven. Dit doe je altijd samen met een andere voorlichter. Je krijgt intern een opleiding en loopt de eerste tijd mee met ervaren voorlichters. Daarnaast zijn jouw uren altijd vrij in te delen. Zo kan je één keer per week een voorlichting geven, maar ook één keer per maand. We willen de zomerperiode gebruiken voor het bouwen van een team en trainingen, zodat we vanaf september weer voorlichtingen kunnen gaan geven.
 

Wat bieden wij?
– Een gezellige en diverse groep mede-voorlichters
– Een platform om voorlichter te worden én om te groeien als voorlichter
– We vergoeden reiskosten
– De mogelijkheid om leerlingen te inspireren en te helpen 


Geïnteresseerd? Stuur je motivatie en je CV naar vrijwilligerswerk@cocmiddengelderland.nl word lid van het coc

Met je lidmaatschap ondersteun je de activiteiten van COC Midden-Gelderland en van COC Nederland. Van voorlichtingen op scholen tot de organisatie van activiteiten. COC Midden-Gelderland is gesprekspartner voor lokale overheden en andere organisaties en instellingen om de belangen van LHBTI's in de regio te behartigen. Hoe groter onze achterban, des te sterker we staan. Doe je mee?

Het lidmaatschap kost €45,- per jaar en jongeren tot 26 jaar betalen maar €26,50.  Meer weten over lidmaatschap? Op de ledenpagina van COC Nederland vind je meer informatie.

doneer aan coc midden-gelderland

Als donateur betaal je eenmalig of structureel een bedrag naar keuze en steun je het werk van COC Midden-Gelderland. Je kan veilig en makkelijk een donatie doen via de onderstaande knop of door een bedrag over te maken naar NL96 INGB 0000 3539 91 t.n.v. COC Midden-Gelderland. Je bijdrage wordt erg op prijs gesteld. Alvast bedankt!