doe mee!

 

Wil jij ook bijdragen aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan, mag en durft te zijn? Je kunt op verschillende manieren helpen om onze activiteiten in het hart van Gelderland mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door lid te worden en actief mee te denken over onze koers en activiteiten. Ook kun je je aanmelden als vrijwilliger. We kunnen altijd talentvolle en enthousiaste vrijwilligers binnen onze vereniging gebruiken. 


word vrijwilliger


Alle taken en activiteiten van COC Midden-Gelderland worden door vrijwilligers uitgevoerd. Alle vrijwilligers van COC Midden-Gelderland zetten zich, ieder op een eigen manier, belangeloos in voor de vereniging. Een gevarieerde en gezellige groep mensen, die allemaal een waardevolle bijdrage leveren aan de doelstelling van de vereniging. Sommige vrijwilligers willen iets nuttigs doen in hun vrije tijd. Anderen gebruiken het vrijwilligerswerk bij COC Gelderland om leuke nieuwe mensen te leren kennen. COC Midden-Gelderland is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

Wij zijn op zoek naar jou!


actuele vacatures 
Voorlichters 

Created with Sketch.

Lijkt het je leuk om met jongeren in gesprek te gaan over liefde en diversiteit? Vind je het belangrijk dat op middelbare scholen, basisscholen, lerarenopleidingen en mbo’s seksuele en genderdiversiteit bespreekbaar wordt gemaakt? Dan zoeken wij jou! 

“Tijdens mijn schooltijd had ik gewenst dat er voorlichting bestond over gender en seksualiteit. Nu kan ik als voorlichter iets teruggeven aan de kids; namelijk de boodschap dat je mag zijn wie je bent!” 

COC Midden-Gelderland bouwt aan een team van enthousiaste voorlichters die na de  coronaperiode weer langs scholen kan om voorlichtingen te verzorgen in regio Arnhem en omgeving. 

“Het geeft superveel voldoening om genderdiversiteit bespreekbaar te maken op scholen. Door je persoonlijke verhaal te delen merken leerlingen hopelijk dat ‘anders’ zijn helemaal oké is. Toen ik uit de kast kwam, miste ik rolmodellen om me heen. Door voorlichtingen te geven via COC hoop ik nu zelf zo iemand te kunnen zijn. Verder is het ook gewoon gaaf om te doen: er is veel plezier in de klas en de openhartige opmerkingen van leerlingen zijn goud waard!” 

Het is dankbaar, inspirerend, leuk, mooi, uitdagend, ontroerend en bijzonder om gastlessen te geven. Dit doe je altijd samen met een andere voorlichter. Je krijgt intern een opleiding en loopt de eerste tijd mee met ervaren voorlichters. Daarnaast zijn jouw uren altijd vrij in te delen. Zo kan je één keer per week een voorlichting geven, maar ook één keer per maand. We willen de zomerperiode gebruiken voor het bouwen van een team en trainingen, zodat we vanaf september weer voorlichtingen kunnen gaan geven.
 

Wat bieden wij?
– Een gezellige en diverse groep mede-voorlichters
– Een platform om voorlichter te worden én om te groeien als voorlichter
– We vergoeden reiskosten
– De mogelijkheid om leerlingen te inspireren en te helpen 


Geïnteresseerd? Stuur je motivatie en je CV naar vrijwilligerswerk@cocmiddengelderland.nl Host voor activiteiten

Created with Sketch.

Minstens één keer per week organiseren wij een activiteit waar personen die LHBTIQ+ zijn elkaar ontmoeten. Op regelmatige basis vinden AutiRoze, de Queer-Mi-Bo, het Regenboog Café en de Heerensalon plaats. Voor deze activiteiten zijn wij op zoek naar mensen die als host willen functioneren.

Ben jij degene die we zoeken?

Om je functie goed te kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat je goed kan organiseren, netwerken en communiceren. Je bent daarbij omgevingsbewust en initiatiefrijk. En uiteraard heb je een goed inlevingsvermogen en ben je open-minded. Je werkt met een zeer kwetsbare doelgroep én met vrijwilligers. We vragen daarom iemand die integer is en loyaal is aan onze organisatie.

Je hebt te maken met een kwetsbare doelgroep. Je kan daarom een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) overleggen (kosteloos via COC Midden Nederland).

Tijdsinvestering en onkosten

Deze vrijwilligersfunctie kost ongeveer 4-8 uur  per maand (indicatief). Reis- en onkosten worden vergoed volgens de onkostenregeling van de vereniging. 

Wat bieden wij?
- Een mogelijkheid om je steentje bij te dragen voor de LHBTI+ gemeenschap
- Een gezellig, divers netwerk van leden & leuke activiteiten met verschillende doelgroepen
- Een open, informele organisatiecultuur, waarbij aandacht is jouw individuele wensen en voorkeuren
- Ruimte om binnen gestelde kaders invulling te geven aan jouw ideeën en creativiteit 

Het leuke aan een vrijwilligersfunctie bij ons is dat je ook andere vrijwilligers ontmoet, van zowel COC Midden-Gelderland en andere COC lidverenigingen. 


Geïnteresseerd? Stuur je motivatie en je CV naar vrijwilligerswerk@cocmiddengelderland.nl 

coördinator cocktail (maatjesproject)

Created with Sketch.

Met het project Cocktail wil COC Midden-Gelderland het isolement van LHBTIQ+ asielzoekers en vluchtelingen doorbreken en hen op een veilige manier introduceren in de Nederlandse LHBTIQ+ gemeenschap.

Achtergrond
Vluchtelingen moeten vaak lang wachten op een betere toekomst. Dit vraagt van deze mensen veel geduld. Geduld is soms moeilijk op te brengen in een asielzoekerscentrum met verschillende – soms vijandige – nationaliteiten, verschillende culturen en waar iedereen een eigen vluchtverhaal heeft, vaak vol onverwerkte emoties en trauma’s. Daar komt bij dat LHBTIQ+ gevoelens en gedragingen in een asielzoekerscentrum – net als in het land van herkomst – vaak verborgen gehouden (moeten) worden uit angst voor negatieve en zelfs agressieve reacties uit de directe omgeving. Maar ook als een asielzoeker eenmaal een verblijfstatus heeft gekregen en mogelijk al een eigen woning heeft, verkeert hij/zij/hen vaak nog in een groot isolement omdat hij/zij/hen niet geaccepteerd wordt door  landgenoten.

Cocktail wil het isolement van asielzoekers en vluchtelingen met een LHBTIQ+ geaardheid doorbreken en hen op een veilige manier introduceren in de Nederlandse samenleving. Dit doet Cocktail door hen in contact te brengen met vrijwilligers via (één-op-één) maatjescontact en door het organiseren van activiteiten voor en met de doelgroep. Ook wil Cocktail waar mogelijk een bijdrage leveren aan het verbeteren van het klimaat en het verhogen van de veiligheid van LHBTIQ’ers in asielzoekerscentra.

Voor de door ons te organiseren activiteiten en de koppeling van maatjes en vluchtelingen zoeken wij een coördinator. Vanwege diverse redenen is het Cocktailproject afgelopen jaar op pauze gezet, onder andere door corona. We zouden in 2022 graag weer van start gaan met een nieuwe groep. Dat betekent dat we iemand zoeken met organisatietalent en iemand die het leuk vindt om een project op te zetten.

Ben jij onze nieuwe coördinator?

De persoon die we zoeken is in staat om het algemene reilen en zeilen van Cocktail in goede banen te leiden. Wat houdt dat onder meer in?

  • Je onderhoudt (samen met het verantwoordelijke bestuurslid) contact met externe instanties zoals het COA en Vluchtelingenwerk, zodat zij de weg naar het Cocktail weten te vinden.
  • Je koppelt LHBTI vluchtelingen met maatjes door intakegesprekken te voeren en contacten te onderhouden,, bijvoorbeeld door  te horen of het contact nog steeds goed verloopt.
  • Je organiseert eens in de zoveel tijd een leuk activiteit voor het team.

Ben jij degene die we zoeken?

Om je functie goed te kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat je goed kan organiseren, netwerken en communiceren. Je bent daarbij omgevingsbewust en initiatiefrijk. En uiteraard heb je een goed inlevingsvermogen en ben je open-minded. Je werkt met een zeer kwetsbare doelgroep én met vrijwilligers. We vragen daarom iemand die integer is en loyaal is aan onze organisatie.

Je hebt te maken met een zeer kwetsbare doelgroep. Je kan daarom een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) overleggen (kosteloos via COC Midden Nederland).

Tijdsinvestering en onkosten

Deze vrijwilligersfunctie kost ongeveer 8-12 uur per maand (indicatief). De tijd is zelf in te delen. Als coördinator ben je beschikbaar voor vergaderingen en bijeenkomsten, ook op landelijk niveau. Reis- en onkosten worden vergoed volgens de onkostenregeling van de vereniging. Trainingen zijn vereist en worden aangeboden. 

Wat biedt COC Midden Gelderland jou?

Uiteraard is het prachtig dat je een bijdrage te kunnen leveren aan deze kwetsbare doelgroep en dat je als onderdeel van COC Midden-Gelderland kan meehelpen om onze positie in onze regio te versterken. Om je daarbij te helpen bieden we je enkele functie-specifieke trainingen aan.

Het leuke aan een vrijwilligersfunctie bij ons is dat je ook andere vrijwilligers ontmoet, van zowel COC Midden-Gelderland en andere COC lidverenigingen. 


Geïnteresseerd? Stuur je motivatie en je CV naar vrijwilligerswerk@cocmiddengelderland.nl 

Communicatie en social media specialist

Created with Sketch.

 Ben jij de spin in het web die het leuk vindt om actief bezig te zijn met online content; de netwerker die ervoor zorgt dat COC Midden Gelderland zichtbaar wordt en blijft in de regio; de social media expert die het leuk vindt om content te creëren en te delen op onze social mediakanalen; een communicatieve topper die het leuk vindt om op de hoogte te blijven van alles wat er speelt binnen COC Midden-Gelderland; degene die veel zin heeft om zich op mooie wijze in te zetten voor de LHBTI+ gemeenschap in de provincie Gelderland en omgeving?  Dan zoeken wij jou! 

Als communicatie & social media specialist maak jij COC Midden-Gelderland zichtbaar aan de buitenwereld! De communicatiespecialist zet zich in om de communicatie zowel intern als extern te optimaliseren. Voor het COC is het bouwen aan een netwerk van cruciaal belang, niet alleen om deelnemers voor onze activiteiten te vinden, maar ook om nieuwe vrijwilligers en donateurs aan ons te binden. Je beheert onze social media kanalen en zorgt voor leuke, interessante content! Daarnaast zorg jij ervoor dat bijzondere activiteiten onder de aandacht worden gebracht bij verschillende mediakanalen zoals bijvoorbeeld de Gelderlander, de Arnhemse koerier etc.
 

Wat bieden wij?
- Een mogelijkheid om je steentje bij te dragen voor de LHBTI+ gemeenschap
- Een gezellig, divers netwerk van leden & leuke activiteiten met verschillende doelgroepen
- Een open, informele organisatiecultuur, waarbij aandacht is jouw individuele wensen en voorkeuren
- Ruimte om binnen gestelde kaders invulling te geven aan jouw ideeën en creativiteit 


Geïnteresseerd? Stuur je motivatie en je CV naar vrijwilligerswerk@cocmiddengelderland.nl 

open sollicitatie 

Created with Sketch.

Staat er geen geschikte vacature tussen? En lijkt het je toch leuk om vrijwilligerswerk bij COC Midden-Gelderland te doen?  Geen  probleem! Stuur ons dan een open sollicitatie, waarin je iets vertelt over jezelf en wat je zou willen doen bij het COC.  We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en denken graag met je mee wat je zou kunnen betekenen voor onze mooie vereniging! 


Geïnteresseerd? Stuur dan een berichtje naar vrijwilligerswerk@cocmiddengelderland.nl word lid van het coc

Met je lidmaatschap ondersteun je de activiteiten van COC Midden-Gelderland en van COC Nederland. Van voorlichtingen op scholen tot de organisatie van activiteiten. COC Midden-Gelderland is gesprekspartner voor lokale overheden en andere organisaties en instellingen om de belangen van LHBTI's in de regio te behartigen. Hoe groter onze achterban, des te sterker we staan. Doe je mee?

Het lidmaatschap kost €45,- per jaar en jongeren tot 26 jaar betalen maar €26,50.  Meer weten over lidmaatschap? Klik hieronder op 'Meer informatie'

doneer aan coc midden-gelderland

Als donateur betaal je eenmalig of structureel een bedrag naar keuze en steun je het werk van COC Midden-Gelderland. Je kan veilig en makkelijk een donatie doen via de onderstaande knop of door een bedrag over te maken naar NL96 INGB 0000 3539 91 t.n.v. COC Midden-Gelderland. Je bijdrage wordt erg op prijs gesteld. Alvast bedankt!