doe mee!

 

Wil jij ook bijdragen aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan, mag en durft te zijn? Je kunt op verschillende manieren helpen om onze activiteiten in het hart van Gelderland mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door lid te worden en actief mee te denken over onze koers en activiteiten. Ook kun je je aanmelden als vrijwilliger. We kunnen altijd talentvolle en enthousiaste vrijwilligers binnen onze vereniging gebruiken. 


word vrijwilliger


Alle taken en activiteiten van COC Midden-Gelderland worden door vrijwilligers uitgevoerd. Alle vrijwilligers van COC Midden-Gelderland zetten zich, ieder op een eigen manier, belangeloos in voor de vereniging. Een gevarieerde en gezellige groep mensen, die allemaal een waardevolle bijdrage leveren aan de doelstelling van de vereniging. Sommige vrijwilligers willen iets nuttigs doen in hun vrije tijd. Anderen gebruiken het vrijwilligerswerk bij COC Gelderland om leuke nieuwe mensen te leren kennen. COC Midden-Gelderland is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

Wij zijn op zoek naar jou!


actuele vacatures 
Begeleider jong & out arnhem 

Created with Sketch.

Voor de Jong en Out groep in Arnhem zijn we opzoek naar leuke begeleiders. Heb jij affiniteit met LHBTI+ jongeren tussen 12 en 18 jaar oud en lijkt het jou leuk om maandelijkse meetings voor deze groep te organiseren en te begeleiden?  Dan zijn wij opzoek naar jou!

Voor de groep Jong&Out Arnhem zijn we op zoek naar nieuwe begeleiders. Jong&Out is een ontmoetingsplek voor LHBTI+-jongeren tussen de 12 en 18 jaar waar zij een veilige plek hebben om elkaar te ontmoeten en mee te doen aan verschillende soorten activiteiten. Op elke derde zondag van de maand komen jullie samen en worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan picknicken, bowlen, laser gamen, spelletjes spelen, filmavond en nog veel meer. Op deze manier zorg jij, samen met de andere begeleiders en vrijwilligers, er voor dat de jongeren zichzelf kunnen zijn en andere LHBTI+-jongeren kunnen ontmoeten en leren kennen. 

Als begeleiders bedenk je samen met de je medebegeleiders en vrijwilligers maandelijks de activiteiten voor de jongeren. Vervolgens voer je deze activiteiten uit en ondersteun je de jongeren. Je kan makkelijk met jongeren overweg en vind dit ook vooral erg leuk. Daarnaast heb je een verantwoordelijkheid over het plaatsen van content op onze sociale media accounts. 

 

Wat we vragen: 

 • Affiniteit met LHBTI+-jongeren
 • Tussen de 21 en 35 jaar oud
 • 6 uur per maand beschikbaar
 • Creativiteit
 • Organisatorisch vermogen
 • Houdt van gezelligheid
 • Affiniteit met sociale media is een pre

Niet alleen staat deze functie goed op je CV, je krijgt er een hele hoop gezelligheid, sociale contacten en leuke activiteiten voor terug. Samen met de andere begeleiders en vrijwilligers zorg jij ervoor dat de jongeren een super dag hebben en nieuwe sociale contacten op kunnen doen. 
 

Geïnteresseerd? 

Mail dan zo snel mogelijk je motivatie en CV door naar vrijwilligerswerk@cocmiddengelderland.nl 

coördinator jong & out Doetinchem

Created with Sketch.

COC Midden-Gelderland is per direct op zoek naar een nieuwe coördinator / teamleider van het Jong&Out Doetinchem team voor ongeveer 4-6u per week (leeftijd 21-35). Geïnteresseerd? Lees dan snel verder!

Jong&Out is in 2007 ontstaan door een groep van enthousiaste LHBTI+ jongeren die zelf meetings organiseerde en een forum beheerde en inmiddels uitgegroeid tot een online community met 3500 leden en meetings op meer dan twintig plekken in Nederland. De meetings zijn bedoeld om andere jongeren te ontmoeten. Bij Jong&Out zijn geen hulpverleners actief, het doel van de meeting is vooral een gezellige en veilige plek creëren jongeren kunnen experimenteren met wie ze zelf zijn. De meetings zijn altijd onder begeleiding van ten minste twee volwassen vrijwilligers.


Als coördinator bedenk je samen met de begeleiders en vrijwilligers maandelijks de activiteiten voor de jongeren. Je voert deze activiteiten samen met hen uit en ondersteunt de jongeren. 

Jouw taken

 • Je stuurt de teamleden aan en zorgt ervoor dat alle taken (voorbereiden activiteiten, promotie, begeleiden op de meetings) op goed uitgevoerd worden.
 • Je beheert de mail en zorgt voor een goede samenwerking met collega’s binnen en buiten ons eigen COC.
 • Je bent verantwoordelijk voor de werving van nieuwe begeleiders binnen je team.
 • Je bent verantwoordelijk voor het signaleren van eventuele problematiek binnen de jongerengroep 
 • Je onderhoudt contact met de verhuurder van de locatie


Werktijden

 • 4-6u per week
 • Flexibiel 2-3u per week vanuit huis online.
 • Op de derde zondag van de maand in de middag
 • Eenmaal per maand een coordinatorenoverleg binnen COC Midden-Gelderland

Jouw vaardigheden

 • Je herkent je in de visie, missie en doelstellingen van COC Midden-Gelderland en bent enthousiast om je voor LHBTI+ jongeren in te zetten.
 • Je hebt ervaring met het werken met jongeren
 • Je kunt een team aansturen, samenbrengen en vrijwilligers motiveren
 • Je kunt zelfstandig, planmatig en doelgericht werken
 • Je bent woonachtig in de regio Arnhem 

Niet alleen staat deze functie goed op je CV, je krijgt er een hele hoop gezelligheid, sociale contacten en leuke activiteiten voor terug. Samen met de  begeleiders en vrijwilligers zorg jij ervoor dat de jongeren een super dag hebben en nieuwe sociale contacten op kunnen doen. 

 

Geïnteresseerd? 

Mail dan zo snel mogelijk je motivatie en CV door naar vrijwilligerswerk@cocmiddengelderland.nl 

Voorlichters gezocht (vanaf september)

Created with Sketch.

Lijkt het je leuk om met jongeren in gesprek te gaan over liefde en diversiteit? Vind je het belangrijk dat op middelbare scholen, basisscholen, lerarenopleidingen en mbo’s seksuele en genderdiversiteit bespreekbaar wordt gemaakt? Dan zoeken wij jou! 

“Tijdens mijn schooltijd had ik gewenst dat er voorlichting bestond over gender en seksualiteit. Nu kan ik als voorlichter iets teruggeven aan de kids; namelijk de boodschap dat je mag zijn wie je bent!” 

COC Midden-Gelderland bouwt aan een team van enthousiaste voorlichters die na de  coronaperiode weer langs scholen kan om voorlichtingen te verzorgen in regio Arnhem en omgeving. 

“Het geeft superveel voldoening om genderdiversiteit bespreekbaar te maken op scholen. Door je persoonlijke verhaal te delen merken leerlingen hopelijk dat ‘anders’ zijn helemaal oké is. Toen ik uit de kast kwam, miste ik rolmodellen om me heen. Door voorlichtingen te geven via COC hoop ik nu zelf zo iemand te kunnen zijn. Verder is het ook gewoon gaaf om te doen: er is veel plezier in de klas en de openhartige opmerkingen van leerlingen zijn goud waard!” 

Het is dankbaar, inspirerend, leuk, mooi, uitdagend, ontroerend en bijzonder om gastlessen te geven. Dit doe je altijd samen met een andere voorlichter. Je krijgt intern een opleiding en loopt de eerste tijd mee met ervaren voorlichters. Daarnaast zijn jouw uren altijd vrij in te delen. Zo kan je één keer per week een voorlichting geven, maar ook één keer per maand. We willen de zomerperiode gebruiken voor het bouwen van een team en trainingen, zodat we vanaf september weer voorlichtingen kunnen gaan geven.
 

Wat bieden wij?
– Een gezellige en diverse groep mede-voorlichters
– Een platform om voorlichter te worden én om te groeien als voorlichter
– We vergoeden reiskosten
– De mogelijkheid om leerlingen te inspireren en te helpen 


Geïnteresseerd? Stuur je motivatie en je CV naar vrijwilligerswerk@cocmiddengelderland.nl word lid van het coc

Met je lidmaatschap ondersteun je de activiteiten van COC Midden-Gelderland en van COC Nederland. Van voorlichtingen op scholen tot de organisatie van activiteiten. COC Midden-Gelderland is gesprekspartner voor lokale overheden en andere organisaties en instellingen om de belangen van LHBTI's in de regio te behartigen. Hoe groter onze achterban, des te sterker we staan. Doe je mee?

Het lidmaatschap kost €45,- per jaar en jongeren tot 26 jaar betalen maar €26,50.  Meer weten over lidmaatschap? Op de ledenpagina van COC Nederland vind je meer informatie.

doneer aan coc midden-gelderland

Als donateur betaal je eenmalig of structureel een bedrag naar keuze en steun je het werk van COC Midden-Gelderland. Je kan veilig en makkelijk een donatie doen via de onderstaande knop of door een bedrag over te maken naar NL96 INGB 0000 3539 91 t.n.v. COC Midden-Gelderland. Je bijdrage wordt erg op prijs gesteld. Alvast bedankt!