Laat je inspireren

 

Op Coming Out Dag, 11 oktober, wordt op veel plekken de regenboogvlag gehesen om aandacht te besteden aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit durft uit te komen.  

Maar misschien wel belangrijker is de Coming In: het welkom heten van queer mensen in de lhbti+ gemeenschap. Daarom organiseert COC Midden-Gelderland samen met veel andere organisaties de Coming In Week van 6 tot en met 15 oktober.

Vier de diversiteit!

De Coming In Week wordt georganiseerd om een warm welkom te bieden aan queer mensen binnen de regenbooggemeenschap en te benadrukken hoe belangrijk inclusie en representatie zijn. Het is een viering van diversiteit en een kans voor iedereen om betrokken te raken en nieuwe vrienden te maken. Tijdens deze week kunnen bezoekers genieten van een gevarieerd programma met activiteiten op verschillende locaties in de stad, waaronder Focus Filmtheater, Rozet en Luxor Live. 

Regenboogfair

Pride Walk

Queer party

Een preview van het programma:

 

 • Regenboogfair, 7 oktober : Maak kennis met lhbti+ organisaties en geniet van boeiende workshops en optredens in de Koepelkerk.


 • Poederdoos, 7 oktober: in Café Bosch kan je terecht voor een nacht met onder andere Scarlett Johenny, Klockpacksix en DJ Superdoei.


 • AutiRoze, 8 oktober: Een plek waar lhbti+ mensen met autisme, ADHD of een andere vorm van neurodiversiteit elkaar ontmoeten.


 • Queer Film en Queer Art Expo (Rozet en Focus Filmtheater): Beleef queer cinema en kunst op twee verschillende locaties in de stad.


 • Stadsgesprek, thema: Queer, 10 oktober: Het maandelijkse Stadsgesprek staat dit keer in het teken van het thema Queer. Ben jij queer, of wil jij meer over dit onderwerp weten? Praat mee!


 • Pride Walk, 11 oktober: Loop samen met lhbti+ mensen en organisaties mee voor zichtbaarheid van de queer gemeenschap en om aandacht te vragen voor onze rechten en positie in de maatschappij.


 • Jongerenfeest (ABC Libertas): Speciale activiteiten voor jonge queers. 


 • Queer-Mi-Bo, 13 oktober: Neem je studiegenoten, collega's en vrienden mee om het weekend te beginnen én kennis te maken met de Arnhemse lhbti+ gemeenschap.


 • Queer Party, 14 oktober: Een avond vol opwindende muziek, geweldige dansmoves, en een ongeëvenaarde sfeer. Stap binnen in een ruimte waarin iedereen welkom is om zichzelf te zijn en te stralen! 


 • Regenboogviering, 15 oktober: De week wordt afgesloten met een Regenboogviering in de Waalse Kerk.


 • Jong&Out, 15 oktober: Een middag met activiteiten voor lhbti+ jongeren tussen de 12 en 18 jaar.

jouw belang staat centraal

Bij COC Midden-Gelderland staan jouw belangen centraal. Jouw belangen om in vrijheid jezelf te kunnen zijn, ongeacht je seksuele geaardheid, je genderidentiteit, je genderexpressie of je sekse kenmerken. Om jouw belangen goed te kunnen vertegenwoordigen hebben we jouw input nodig. Want wat vind jij belangrijk? Voel jij je wel veilig in de regio? Welke onderwerpen behoeven volgens jou extra aandacht? Of heb je het idee dat we bepaalde dorpen over het hoofd zien binnen de regio? Dit zijn vragen die wij als COC graag beantwoord zien, zodat wij ons effectief in kunnen zetten! Heb jij goede ideeën? Neem contact met ons op!