COC Midden Gelderland COC Midden Gelderland

Facebook Twitter

Koen van Dijk neemt afscheid als directeur COC Nederland

Geplaatst op 29 mei 2020 door rene in Algemeen, Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor Koen van Dijk neemt afscheid als directeur COC Nederland

Koen van Dijk neemt op 1 september 2020 afscheid als directeur van COC Nederland. Het COC bedankt hem voor zijn jarenlange inzet.

Koen was vanaf 1 juli 2007 directeur van het COC. Onder zijn directeurschap maakte het COC een sterke groei door.

Zo ontwikkelde COC’s Gender & Sexuality Alliance Netwerk zich tot één van de grootste jeugdbewegingen van Nederland, met clubjes van LHBTI-scholieren en bondgenoten op ca. 80 procent van de middelbare scholen. Aan Paarse Vrijdag, georganiseerd door COC’s GSA-netwerk, doen honderdduizenden scholieren mee.

Het COC werd onder Koens directeurschap een belangrijke steunpilaar voor de internationale LHBTI-beweging. De organisatie steunt inmiddels zo’n honderdvijftig LHBTI-organisaties in meer dan 35 landen wereldwijd. Ook werd het COC een factor van betekenis bij de Verenigde Naties.

De organisatie boekte politieke successen, zoals de verplichting voor scholen om LHBTI-acceptatie te bevorderen (2012), de wet lesbisch ouderschap (2014) en het wettelijk verbod op discriminatie van transgender- en intersekse personen (2019).

De 20 regionale COC-verenigingen startten onder Koens directeurschap met nieuwe activiteiten, zoals maatjesprojecten voor LHBTI-asielzoekers en Jong&Out groepen voor LHBTI’s t/m 18 jaar. Het COC ontwikkelde met Respect2Love een groeiend netwerk waar biculturele LHBTI’s elkaar vinden en versterken.

Op 22 november 2016 was Koen van Dijk gastheer bij het bezoek van Koning Willem-Alexander aan het COC. Het was de eerste keer in de wereldgeschiedenis dat een gekroond staatshoofd een bezoek bracht aan de LHBTI-gemeenschap.

Het COC bedankt Koen voor zijn inzet voor het COC en de LHBTI-gemeenschap in het algemeen. Wij wensen hem veel succes bij de nieuwe uitdagingen die hij zal aangaan.

[Bron/Foto: COC NL]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?