COC Midden Gelderland COC Midden Gelderland

Facebook Twitter

Steun Indonesische LHBTI’s in de coronacrisis!

Geplaatst op 29 mei 2020 door rene in Internationaal, Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor Steun Indonesische LHBTI’s in de coronacrisis!

In Indonesië worden LHBTI’s zwaar getroffen door de coronacrisis. Jij kunt hen steunen met een bijdrage voor basale levensbehoeften.

Je kunt je bijdrage overmaken op:

Bankrekening NL84 ABNA 05188 61 457
t.n.v. COC Nederland
o.v.v. Steun Indonesië

LHBTI-personen worden in veel landen zwaar getroffen door de gevolgen van COVID-19. Dat stelde de Hoge Comissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Michelle Bachelet, onlangs. Een schrijnend voorbeeld daarvan is Indonesië.

Geweld

Veel Indonesische LHBTI’s hebben als gevolg van COVID-19 geen inkomsten meer. Ze belanden op straat of keren terug naar hun ouderlijk huis waar ze wegens hun identiteit te maken krijgen met geweld. Ze kunnen, vaak als gevolg van discriminatie, erg moeilijk aan medicijnen zoals hormonen en hiv-remmers komen, De groep heeft geen sociaal vangnet of toegang tot overheidssteun.

Stokslagen

Door COVID-19 worden LHBTI’s in Indonesië verder gemarginaliseerd. De afgelopen jaren was er al sprake van veel geweld en arrestaties. Zo kregen mannen in de provincie Atjeh in het openbaar 85 stokslagen omdat ze seks met elkaar hadden. Ook arresteerde de politie in Jakarta 141 mannen in een homosauna.

De Indonesische organisaties LBHM, Arus Pelangi, Sanggar Swara en GWL-INA startten voor Indonesische LHBTI’s een speciaal steunfonds. Dat voorziet in basisbehoeften zoals onderdak, voedsel en medicijnen. Ze hebben al € 11.893,- opgehaald en hun streefbedrag is € 20.000,-.

Dank voor je steun en solidariteit!

[Bron: COC NL – Afbeelding: Pixabay-Geralt]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?