COC Midden Gelderland COC Midden Gelderland

Facebook Twitter

Vrijwilligers

Binnen COC Midden-Gelderland kennen wij uitsluitend vrijwilligers. Zij voeren werkzaamheden uit voor één of meerdere teams binnen onze vereniging. Zo is er een team Voorlichting, een team Communicatie, Informatie en Advies (CIA), een team Publiciteit (waaronder onze tweemaandelijkse uitgave van ons verenigingsblad ZO), een team Buitenland, een Barteam, etc.

De meeste teams kunnen altijd extra vrijwilligers gebruiken. Kijk onder het kopje ‘vacatures’ voor welke vacatures er in ieder geval open staan. Mocht je liever iets anders willen doen of heb je nog geen goed beeld van wat er allemaal binnen het COC Midden-Gelderland te doen is, dan kun je altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen met iemand van het bestuur of met een teamleider van een team dat je interessant lijkt.

We zijn ook altijd op zoek naar personen die één enkele klus willen doen of mensen die een bepaald specialisme hebben en dit ook willen inzetten voor het COC Midden-Gelderland.
Als je hiervoor interesse hebt, dan kun je ook contact opnemen met het bestuur. vrijwilligerswerk@cocmiddengelderland.nl

Vacatures

Maak jij je ook wel eens zorgen over de acceptatie van homoseksualiteit in Nederland of daarbuiten? Vind je dat het gemakkelijker moet worden om andere homo’s en lesbiennes in de omgeving van Arnhem te leren kennen? Kun jij je kwaad maken over het feit dat het op middelbare scholen nog steeds bijna onmogelijk is uit de kast te komen?  En wil je daar iets aan doen? Word dan vrijwilliger bij het COC Midden-Gelderland! Als onbetaald professional bij het COC Midden-Gelderland kun je echt iets betekenen voor andere homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders. Vecht mee!

Wij zoeken regelmatig enthousiaste mensen voor de verschillende teams: barmedewerkers die niet alleen een biertje kunnen tappen maar ook onze bezoekers op hun gemak kunnen stellen, voorlichters die op middelbare scholen laten zien dat het okay is om uit de kast te komen, begeleiders voor onze Soos op zondagmiddag, schrijftalenten en webmasters voor het bijhouden van onze website, en mensen die ons coming out en adviesteam willen versterken.

Er is zoveel te doen, er zit vast wel iets leuks voor jou bij!

EEN GREEP UIT ONZE VACATURES VOOR ONBETAALDE PROFESSIONALS

 

Voorlichters

Kun jij je kwaad maken over het feit dat het op middelbare scholen nog steeds bijna onmogelijk is uit om de kast te komen? En wil je daar iets aan doen ? Lijkt het jou leuk om voorlichting te geven over seksuele diversiteit op scholen en voor andere groepen ?
Sluit je aan bij de voorlichters die op middelbare scholen laten zien dat het ok is om toevallig geen hetero te zijn. Voor scholen geldt een leeftijdsgrens tot 30 jaar, voor andere groepen mag je ook ouder zijn. We vertellen je er graag meer over !

Barmedewerk(st)ers

Wij zoeken regelmatig barmedewerkers die niet alleen een biertje kunnen tappen maar ook iemand bij wie onze bezoekers zich op hun gemak voelen.
Ons café is donderdagavond, vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond geopend. Lijkt het jou leuk om 2 to 3x per maand gastvrouw of gastheer te zijn, ben je sociaal, vlot, accuraat, kun je goed organiseren en hou je van sfeer brengen, dan is vrijwilliger worden bij het Barteam iets voor jou! Je draait je bardienst samen met een collega. Verder organiseert het barteam de Pure Pink feesten.

Communicatiemedewerk(st)ers

Maak jij je ook wel eens zorgen over de acceptatie van seksuele diversiteit in Nederland of daarbuiten? Ben je een schrijftalent, kun je input geven, vind je redigeren van artikelen leuk, of ken je DTP, kom dan ons 2-maandelijkse (digitale) nieuwsbrief samenstellen.

Coming out, Informatie en Advies (CIA) medewerkers

Wil jij mensen op weg helpen met hun vragen over bijv. homoseksualiteit, gevoelens of gender identiteit? Op de zaterdagmiddag is het Infocentrum geopend. Wij geven (persoonlijk of telefonisch, per mail of chat) informatie, advies en verwijzen door, verzorgen coming out gesprekken, staan op informatiemarkten, bezoeken congressen en workshops voor jouw professionele ontwikkeling. Je draait minimaal 1 à 2x per maand een dienst op de zaterdagmiddag 14:00-17:00 en werkt in teamverband.

Switchboard medewerker

Gay & Lesbian Switchboard is een informatie- en adviespunt waar iedereen met vragen met betrekking tot seksuele identiteit en genderidentiteit terecht kan. Vrijwilligers draaien telefoon-, e-mail- en chatdiensten. Je geeft informatie, advies, sociaal-emotionele ondersteuning, biedt een luisterend oor en verwijst door naar organisaties en websites uit de sociale kaart. Je verbindt je voor minimaal één jaar en 2 diensten per maand op de zaterdagmiddag van 14:00-17:00.

Maatjes lhbt-asielzoekers Cocktailproject

Vind je het leuk om het isolement van lhbt-vluchtelingen te doorbreken en hen op een veilige manier introduceren in de Nederlandse samenleving? Word dan maatje!
Na een eerste intake gesprek met de asielzoeker, koppelen wij deze aan een Nederlands “maatje”, een vrijwilliger die meestal zelf tot de lhbt groep in Midden-Gelderland behoort. Als het klikt, maakt het duo afspraken over welke sociale activiteiten ze gaan ondernemen, wanneer en hoe vaak.

Voor meer informatie over bovenstaande en andere vacatures: vrijwilligerswerk@cocmiddengelderland.nl.